top of page
Vyhledat
  • Jan Vašulín

Dopřejte hostům fotokoutek!

Aktualizováno: 12. 5. 2020


Čím zabavit hosty? Jak trochu ozvláštnit svůj velký den? To jsou otázky, které napadne spoustu snoubenců při plánování svatby. Možností je spousta. Ale co kdyby se Vám povedlo zabavit hosty tak, aby vytvořili něco oni pro Vás? A aby vám zbyla krásná památka, při které budete vždy a s úsměvem vzpomínat? Asi už tušíte kam mířím.

Z pohledu hosta je to jednoduché. Vezme se pár lidí z party, ale klidně i babička či tetička a zamíří se ke stolu s rekvizitami. Základ je, vybrat si tu nejšílenější ze všech. Pak se postavíte před připravené pozadí, vytvoříte formaci, uděláte nějaký coool výraz a blik.

A přichází to nejlepší. Z foťáčku vyleze bílá kartička, ale na fotku je ještě třeba si chvilku počkat. Hosté s očekáváním hypnotizují bílou kartu a s tím, jak se začíná vybarvovat se jim rozlévá úsměv po tváři. Trvá to tak minutku a už je výsledek snažení. Povětšinou všichni vypadají jako šílenci. A aby z toho byla ta krásná památka, zamíříte k přichystané fotoknize. Vlepíte fotku do alba, připisujete vzkaz a přání novomanželům.

A teď prakticky, jak to celé funguje.

Předem se domluvíme, na kdy svatební fotokoutek přichystám (např. při odjezdu na inscenované focení, na večerní zábavu a nebo zda bude k dispozici celý den)

Fotit může kdokoliv!

Instax je velice jednoduchý foťáček, takže stačí bleskově zaučit pár hostů jak vyměnit film a kudy se kouká do hledáčku a pak může být fotografem každý.

Kolik fotek bude třeba? Dle svých zkušeností vím, že vyfocený bude chtít být téměř každý, ale nikdo se nepůjde fotit sám. Během svatby vznikají skupinky, které se postupně k fotokoutku trousí. Někdo bude jen v jedné a někdo se aktivně přichomítne třeba hned ke třem. Mám již ověřeno, že stačí lehce nadpoloviční počet fotek než je hostů ( na 80 hostů - odhaduji 50 fotek) A podle toho se dá odhadnout i kapacita alba.

Vybrat to správné místo U fotokoutku zcela platí sejde z očí, sejde z mysli, takže pokud chcete mít fotek co nejvíce, tak je fotokoutek třeba umístit tak, aby byl na očích. Pak už stačí jen asi 3x3m prostoru a nějaký stůl na hromadu rekvizit.

To nejhezčí album

Vybrat to správné svatební album, to bude Vaše jediná starost. Můžete tak totiž vybrat to pravé tak, aby co nejlépe zapadalo do stylu Vaší svatby. Já doporučuji album s černými stránkami a k němu i nějaké pěkné popisovače a nálepky na připevnění fotek.


100 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page