top of page
Vyhledat
  • Jan Vašulín

Od začátku do konce, aneb co se stane, když se mi ozvete


Nikdo nemá rád, když neví, co se bude dít. Pokud se tedy nebavíme o situaci, kdy vás partner či partnerka překvapí večeří při svíčkách. Pokud ale hodláte investovat určitý obnos peněz do služby a vyžadujete, aby byla perfektní, je lepší vědět, do čeho jdete, nebo ne?

Rád bych vám proto krátce ukázal, co následuje, když mě povoláte k focení vaší svatby. Se snoubenci se během naší spolupráce scházím celkem třikrát (když teda nepočítám samotný svatební den). Poprvé je to ve chvíli, kdy mě prvně kontaktují. V ten okamžik většinou domlouváme osobní schůzku a scházíme se na kávě.

Co řešíme? To je jednoduché. Povídáme si o svatbě. O tom, kdy bude, kde bude a především, jaká bude. Bude to na zámku? V kostele? Na louce? Nebo v balónu? Podle toho, co vím, se snoubenci probereme, jak se dá focení do celého programu zakomponovat. A nebojte, dojde i na to, jak si představujete jeho inscenovanou část. Pokud tedy chcete rekvizity, do lesa, do zámeckých zahrad nebo pod vodu, zrovna teď je čas to říct.

Z prvních schůzek ale nemusí vyplynout jen, kde to spácháme a jaká je celá idea. Často se se snoubenci dohodneme i na předstatebním focení či instalaci fotokoutku. Ano, té věci, kam si všichni chodíme zablbnout po pár sklenkách vína. A ze které často lezou ty nejvtipnější snímky vůbec.

Že vás nenapadlo mít na svatbě fotokoutek? To je škoda, obvykle se skvěle baví obě strany - fotograf i svatebčané

Podruhé se uvidíme týden před svatbou a náš rozhovor už bude výrazně konkrétnější. Pokud hodláte vpadnout do kostela pět minut před svatbou, za zády vám proletí stovka holubic a kněz se do kaple spustí na laně, právě teď je čas to říct. Pokud znám harmonogram a detaily z vašeho svatebního dne, můžu být u všeho. A dodat vám nejlepší fotky, samozřejmě.

Naposledy se uvidíme zhruba týden po svatbě. Přímo na místě vám ukážu první snímky a ostatní (více než 400 snímků) si odnesete domů. Když říkám, že se uvidíme naposled, nemyslím to tak úplně doslova. Pro mnoho párů zajišťuji i tisk fotografií nebo tvorbu svatebního alba. Anebo se s nimi potkám ve chvíli, kdy se jejich rodina rozroste o dalšího nového člena.

Máte lepší představu o tom, co se bude dít? Nebo si stále nejste jistí v kramflecích? Pokud máte otázky, napište mi, rád vám na jakékoliv odpovím.

163 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page